,
O nama Apartmani Rezervacije Bibinje Galerija Rivijera Kontakti
Rivijera  
 

Zadar
Zadar je grad star 3000 godina i stoljećima je bio glavni grad Dalmacije. Zaštitni znak grada je predromanička crkva Sv. Donata iz 9. stoljeća u čijoj se blizini nalaze i najlijepši primjerci romanike u Hrvatskoj: katedrala Sv. Stošije iz 13. stoljeća, crkva Sv. Krševana i zvonik Sv. Marije iz 12. stoljeća. Zadar je prepoznatljiuv i po impozantnim Bedemima s reprezentativnim Lučkim i Kopnenim vratima iz 16. stoljeća, Trgom tri bunara i Trgom pet bunara, gradskom ložom i Gradskom stražom, a sve pod okriljem četiri sveca zaštitnika: Zoila, Šimuna, Krševana i Stošije.

Biograd n/m
Biograd n/m je smještem nadomak zadarskoj i splitskoj zračnoj luci, na glavnoj turističkoj cesti, današnji Biograd životnu snagu crpi iz ljepote grada i atrakcija okružja koje ga čine primamljivim odredištem za ugodan odmor u prekrasnoj prirodi. Razvijeno turističko odredište sa brojnim hotelima, apartmanima, vilama, retoranima, kafeima i marinama. Iako Biograd u svojoj turističkoj ponui nudi bogat kulturno - zabavni život, more i sunce, i prekrasne plaže pravi su adut ovog bijelog grada. Dugi pašmanski kanal idealno je mjesto za jedrenje i sve aktivnosti na moru, no izvanzemaljski Kornati pravi su raj za izletnike i nautičare.
NP Kornati
Nacionalni park Kornati su jedinstvena otočna skupina u Sredozemlju sa 89 otoka i hridi koji se prostiru na površini od 302 km2 . Krajolici i panorame su specifične za nautičare i brojne posjetitelje parka. Divlja ljepota kamena, bistro morsko plavetnilo, skrovite uvale, nesvakidašnji kontrasti prirode, a posebno svijet tišine, jedinstven su doživljaj. Ispod morske površine krije se pravo blago. Morski klifovi, pećine (grote), jame, cijele livade posedonije i morskih cvjetnica, koralji i školjkaši su neprocjenjivo bogatstvo kojim obiluje područje nacionalnog parka.
NP Krka
Nacionalni park Krka obuhvaća 14200 hektara na području Šibenika, Drniša i Knina, a proteže se od utvrde Nečmen i Trošelj podno bučnih slapova manojlovac, Risnjak i Miljacka preko Roškog slapa visokog 26 m, Visovačkog jezera i Skradinskog buka (46 m), koji je najveća sedrena barijera u Europi, pa do Prokljanskog jezera i potopljenog ušća rijeke u šibenskom zaljevu. Poseban značaj ovom parku daju brojni povijesno kulturni spomenici - franjevački samostan na otoku Visovcu i manastir Krka. U nizu slikovitih naselja na području parka najzanimljiviji je Skradin, gradić zaštićen kao spomenik kulture.
NP Paklenica
Nacionalni park Paklenica, najljepše i najraznovrsnije prirodne i druge znamenitosti Velebita sjedinjuju se u njemu, čije je područje jedno od najatraktivnijih prirodno - znanstvenih i turističkih odredišta sjevernoistočnog Mediterana. Prošetati stazama parka, vidjeti veličanstvene kanjone, diviti se špilji Manita peć, promatrati alpiniste na stijenama (climbing), kupati se u kristalno čistom moru, uživati u domaćoj hrani, upoznati život i gostoljubive ljude male su stvari za veliki užitak.
Park prirode Vransko jezero
Prirodni fenomen Vransko jezero nalazi se nedaleko Pakoštana s kopnene strane jadranske ceste i s pravom nosi Park prirode. To je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, s površinom 30,7 km2 i ustvari je potopljeno kraško polje dugo oko 14 km, široko oko 4 km, a duboko 3,9 metara.
Kao prirodni fenomen nudi brojne zanimljivosti, ona je stanište i zaštićen ornitološki rezervat mnogobrojnih i rijetkih vrsta ptica močvarica. U njemu je mala kolonija čaplji danguba, a gotovo cijele godine tu borave mali vranci. Važno je odmorište i hranilište raznih močvarica pri selidbi i zimovanju.

 Zadar - vrijeme danas

 
O nama Apartmani Rezervacije Bibinje Galerija Rivijera Kontakti
developed by lemax